Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

Suzanne Lommers,Europe on air
Europe on air
€ 41.99

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen

Ondanks dat radio nu misschien als een ouderwets medium overkomt, was radio in de tijd de eerste vorm social media. Radio-uitzendingen legden de basis voor de Europese eenwording en zorgde ervoor dat men op de hoogte raakte van wereldwijd nieuws.
Europe on Air bestudeerd de begindagen van de radio. Zelden onderzochte bronnen van internationale organisaties laten een verscheidenheid aan activiteiten en debatten zien, die tot resultaat hadden dat er omroeporganisaties gevormd werden. Deze verhalen bleven tot nu toe onderbelicht in de geschiedenis van technologie, omroepen en Europa.

In Europe on Air wordt, onder andere, aandacht besteed aan de manier waarop de rivaliteit tussen verschillende uitzendsystemen, zoals Radio Luxemburg en de International Broadcasting Union gebruikten, werden opgelost. Ook wordt gekeken hoe radio zijn steentje bijdroeg aan de Europese beschaving te behouden in de chaos van oorlog en de erop volgende vrede, en aan de eerste ècht internationale programma`s in de begindagen van radio. Suzanne Lommers in communicatiemanager en webredacteur bij de virtuele tentoonstelling `Inventing Europe` en onderzoeker bij het `Making Europe Book Project`


Taal / Language : English

Extra informatie:
Technology and European History Series
Paperback / softback
326 pagina's
Met illustraties
Juni 2012
690 gram
240 x 170 x 20 mm
EAN: 9789089644350
AUP Wetenschappelijk

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen